Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهیه‌کننده برخی از فیلم‌های بحث‌برانگیزِ سینما اعتقاد دارد مداخله زیر ۱۰ درصدی ساترا بر محتوای سریال‌های خانگی مانعِ صدور این سریال‌ها به خارج از کشور می‌شود! - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جواد نوروزبیگی تهیه‌کننده شناخته شده سینما در برنامه تلویزیونی «بی‌چارچوب» شبکه چهار سیما در اظهارنظری عجیب گفت: «ممیزی‌ها باعث می‌شود سریال‌های خانگی به خارج از کشور صادر نشود!»

وی در این باره افزود: با ورود ساترا چنان آسیبی به سریال‌ها وارد شده که چندین دقیقه از سکانس‌های مهم فیلم حذف و باعث انتقادات می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که ساترا اعلام کرده برای حفظِ سرمایه سازندگان سریال‌ها، در تلاش است سریالی توقیف نشود و یا ممیزی‌ها به گونه‌ای اتفاق نیفتد که ضربه و آسیبی به روندِ درام داستان‌ سریال‌ها وارد شود.

با این حال اخیراً کارگردانان برخی از سریال‌های پربیننده شبکه نمایش خانگی در اثنای پخش آثارشان مدعی شده‌اند که ممیزی‌های ساترا سبب آسیب خوردن به داستان فیلم‌هایشان شده است.

3 "تهدید ضمنی" مهدویان در پی سانسور "زخم کاری"مرهم مهدویان بر زخم کاری ما! + فیلم

پیش از این نیز سینماگران در اولین نشست هم‌اندیشی انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدئویی آنلاین انتقادات تندی را علیه نظارت ساترا و ممیزی‌ها در شبکه نمایش خانگی مطرح کرده بودند.

ابوالحسن داوودی در این نشست گفته بود که "آدم عاقل احتیاج به نظارت ندارد" و محسن امیریوسفی نیز گفته بود "در دهه 1360، کارگردان‌ها و تهیه‌کنندگان در برابر سانسورها و نظارت‌ها می‌ایستادند اما الآن به‌خاطر عدم اتحاد ما هنرمندها، با مشکلاتی که می‌بینیم روبه‌روییم."

مانور اتحاد پلتفرم‌های نمایش خانگی هم‌زمان با موقعیت متزلزل ناظر/ آیا وزیر و رئیس جدید هم متحد خواهند شد؟

در مقابل عوامل ساترا نیز معتقدند سازندگان فیلم در پلتفرم‌های نمایش‌خانگی از اعتراض به بحثِ ممیزی و سانسور برای دیده شدنِ بیشتر فیلم‌هایشان و کسبِ درآمدهای هنگفت بهره می‌جویند.

علی سعد معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا پیش از این در واکنش به اعلامِ خبر توقف پخش سریال "زخم کاری" در توئیتی نوشته بود: "طرح عمومی نکات محتوایی اصلاح شده را در رسانه‌ها نقض غرض دانسته و به نوعی ترویج آنها می‌دانیم... مبنای جنجال پیاپی، به عنوان یک تکنیک بازاریابی را برای زیست بوم رسانه‌های صوت و تصویری کشور، مضرّ می‌دانیم."

پشت پرده گرای "سانسور" و "توقیف" سلبریتی‌ها درباره سریال‌های شبکه نمایش خانگی

«نوروزبیگی» در حال حاضر در رُکودِ اکران‌های سینمایی با سریال "میدان سرخ" به شبکه نمایش‌خانگی ورود کرده است. این سریال که از حضور چهره‌هایی همچون حمید فرخ‌نژاد، علی مصفا و مهتاب کرامتی برخوردار است و نقطه قوتی برای فروش آن محسوب می‌شود، داستان چالش‌برانگیز مافیا و مفاسد اقتصادی و ارزی را روایت می‌کند.

وی در پلتفرمی دیگر به زودی فیلم "شبکه مخفی زنان" را منتشر خواهد کرد.

انتقادی که جواد نوروزبیگی به ممیزی و سانسور وارد می‌کند در حالی است که بسیاری از بازیگران قدیمی سینما و تلویزیون مثل «مهوش صبرکن» معتقدند فضای حمله به بنیان‌های خانواده در سریال‌های خانگی سبب شده است که اعضای یک خانواده نمی‌توانند کنار هم  این مجموعه‌ها را تماشا کنند.

چندی پیش قائم‌مقام سازمان تنظیم مقررات صوت تصویر فراگیر (ساترا) در نشست خود با تهیه‌کنندگان سریال‌های نمایش‌خانگی گفته بود آسیب به ارزش‌های نهاد خانواده، باورها و اعتقادات، ارزش‌های انقلابی و ملی و گفتار نامناسب از بیشترین موارد مداخله ساترا در ممیزی و سانسور است. در عین حال این مداخله را زیر 10 درصد (حدوداً 7.38 درصد) اعلام کرد.

تهیه‌کننده فیلم سینمایی "زهر مار" در حالی ممیزی‌ سریال‌های خانگی را مانعی برای صدورِ آنها به خارج از کشور می‌داند که برخی از داوران ایرانی جشنواره‌های بزرگِ بین‌المللی طبق مشاهدات عینی خود، از این جشنواره‌ها، معتقدند که سینمای ایران در خارج از کشور، با فیلم‌های پاکش شناخته می‌شود.

«حامد سلیمان‌زاده» یکی از داوران ایرانی است در زمانِ برگزاری جشنواره اخیرِ کن در گفت‌وگویی باخبرگزاری تسنیم  گفته بود: حاضر در جشنواره کن بود  «سینمای ایران برای کن و فرانسه سینمای بسیار جذابی است و از این‌همه علاقه به سینمای ایران شوکه شدم، علت این است که آنان سینمای ایران را سینمایی بااخلاق و خالص می‌دانند که نمی‌خواهد از روابط غیراخلاقی و خشونت به رویکردهای زیبایی‌شناختی برسد و در عین حال انتقادات اجتماعی درستی را مطرح می‌کند.»

گفت‌وگوی اختصاصی داور ایرانی جشنواره کن با تسنیم: جذابیت و اهمیت سینمای ایران برای کن در وجود زیبایی‌شناسی شاعرانه آن است+ ویدئو

«نوروزبیگی» فیلم‌هایی همچون «زهر مار»، «مارموز»، «سلام بمبئی» و «رحمان 1400» را در کارنامه کاری خود دارد که برخی از آنها با وام‌گیری از مفاهیم مبتذل و اروتیک کسب درآمد هنگفت از گیشه را نشانه گرفته بودند، با این حال فیلمی مانند «رحمان 1400» که وی مجری طرح آن بوده است با واکنش‌های شدیدی از داخل و خارج سینما روبرو و در نهایت منجر به توقیف آن روی پرده سینما شد.

ورود کمیسیون فرهنگی مجلس به ماجرای "رحمان 1400"/ وزارت ارشاد باید پاسخگو باشدتوضیحات محمدرضا فرجی درباره تاخیر در توقف "رحمان 1400"رحمان 1400| فقدان نظارت در سازمان سینمایی/ آیا عملکرد علی سرتیپی مصداق مجرمانه دارد؟نسخه در حال اکران فیلم "رحمان 1400" مجوز نمایش نداردامیرحسین شریفی: تهیه کننده «رحمان 1400» تنبیه شود

یکی از بازیگران مشهور فیلم «رحمان 1400» پس از توقیف این فیلم در اظهارنظری صریح گفته بود "خودم اجازه تماشای این فیلم را به خانواده‌ام نمی‌دهم."

فیلم خرس «نوروزبیگی» نیز اکنون توقیف است و فیلم‌های بحث‌برانگیز او همچون «عنکبوت» و «بی‌همه‌چیز» هنوز روی پرده سینما نیامده‌اند.

اخیراً محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در اولین مصاحبه تلویزیونی خود به صراحت اعلام کرد که اقدام به پاکسازی و استانداردسازی فیلم‌های سینمایی، با هدف حضور خانواده‌ها در سینما خواهد کرد و اکران فیلم‌های توقیف شده منوط به بازبینی آنها در شورای پروانه نمایش و تأیید این شورا خواهد بود.

انتقاد «جواد نوروزبیگی» به ممیزی‌ها و تأثیر آن بر بین‌المللی نشدنِ سریال‌های ایرانی در حالی است که او هیچ اشاره‌ای به حضور برخی از فیلم‌های ناامیدکننده و سیاه‌نما از فضای ایران در جشنواره‌های خارجی نکرده؛ در حالی که هنرمندی همچون علیرضا شجاع‌نوری پیش از این در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم  درباره حضور فیلم‌های سیاه و تلخ در جشنواره‌های خارجی گفته بود: «برای جلوگیری از تصاویر وارونه‌ای که گاهی اوقات برخی از رسانه‌های غربی از ایران و ایرانی نشان می‌دهند، بهترین سلاح، همین فیلم‌های ماست که می‌تواند تصاویر درستی ارائه بدهد و پیام‌آور صادق‌تری باشد.»

اینک باید دید موضع نوروزبیگی درباره فیلم‌های سیاه‌نما نیز به تندی انتقاد او از ممیزی‌ها خواهد بود یا خیر؟

پشیمانی بهنوش بختیاری از بازی‌نکردن در یک سریال مشهور/ باندبازی در شبکه نمایش خانگی بسیار بیشتر از تلویزیون و سینما است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی سریال ساترا شبکه نمایش خانگی رسانه ملی سریال ساترا شبکه نمایش خانگی شبکه نمایش خانگی سریال های خانگی سینمای ایران خارج از کشور تهیه کننده جشنواره ها ممیزی ها رحمان 1400 سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۸۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند

شیدا یوسفی که تجربه بازی در سینما، تلویزیون، تئاتر و شبکه خانگی را در کارنامه‌اش دارد، پیش از شروع فعالیت حرفه‌ای خود در سینما و تئاتر در حوزه منشی صحنه مشغول بوده و نخستین تجربه حرفه‌ای خود و بستر معرفی‌اش به جامعه را سریال «ممنوعه» می‌داند.

این هنرمند پس از حضور در تلویزیون، وارد پلتفرم‌های شبکه خانگی شده و تا امروز در رئالیتی‌شوها و سریال‌های مختلفی نقش‌آفرینی کرده و بازیگری را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کند. حضور او در فصل دوم گیم‌شوی «زودیاک» بهانه‌ای شد تا با او به گفت‌وگو بپردازیم.

چه شد در گیم‌شوها حضور پیدا کردید؟ 

این روزها بازی مورد علاقه‌ام مافیاست. نخستین باری که بازی در «شب‌های مافیا» را تجربه کردم، شرکت‌کنندگان برنامه فقط خانم‌ها بودند که با یک ماه تمرین، بازی را یاد گرفتم. از آن زمان هم در همه مسابقات مافیا حاضر بودم. از سری اول «زودیاک» به بعد هم، هفته‌ای دو بار جدا از تمرینات با بچه‌ها جمع می‌شویم و بازی می‌کنیم و این بازی برایم بسیار جذاب شده در حدی که گاهی در دورهمی‌های خانوادگی حوصله‌ام سر می‌رود و دوست دارم با دوستانم مافیا بازی کنم.



با کدام فیلم یا سریال به مردم معرفی شدید؟

به نظر خودم سریال «ممنوعه» سبب معرفی من به مردم شد که نخستین کارم در شبکه خانگی بود. در این سریال جزو نقش‌های اصلی بودم که سبب شد بیشتر دیده شوم. البته طبق تجربیات من تا امروز، مخاطبان صداوسیما و نمایش خانگی دو دسته کاملاً مجزا از هم هستند. به عنوان مثال در شهرستان‌ها جوانان من را به واسطه حضورم در «شب‌های مافیا» یا «مافیا زودیاک» و حتی «ممنوعه» که تماماً تولید شبکه نمایش خانگی هستند می‌شناسند اما افراد مسن‌تر به واسطه نقشم در سریال‌های صداوسیما با من آشنا هستند.

شما در صداوسیما هم سابقه حضور در سریال‌های پرمخاطبی مثل «نون‌خ»، «بچه مهندس» و آثار دیگر را دارید، به عنوان یک بازیگر، حضور در صداوسیما برای شما دلنشین‌تر است یا در نمایش خانگی؟

هر کدام از این مدیوم‌ها مزایای خوش را دارد، اما مسائلی هست که شاید در هیچ کجای دنیا از لحاظ مناسبات دغدغه بازیگران نباشد مثلاً طراحی لباس یا گریم در صداوسیما بسیار سختگیرانه است اما در شبکه نمایش خانگی بازیگران فضای آزادتری دارند. بازی در محصولات پلتفرم‌های نمایش خانگی جذابیت خودش را دارد. مخاطب ایرانی این روزها درگیر برنامه‌ها و سریال‌های خانگی شده و مورد پسندش است حتی به نظرم در جامعه امروز مردم به حدی دغدغه فکری دارند که سریال‌های طولانی را پس می‌زنند و به دنبال مینی‌سریال‌ها می‌روند و آن‌ها را راحت‌تر می‌پذیرند.

تکرار ساخت رئالیتی‌شو در مورد بازی مافیا مخاطب را خسته نمی‌کند؟

شخصاً «زودیاک» را از تمام بازی‌های مافیا بیشتر دوست دارم و فکر می‌کنم کسی که بازی مافیا را دوست داشته باشد درگیر این سناریو و این برنامه می‌شود. یکی از جذابیت‌های این بازی این است که حتی اگر بازیکن حرفه‌ای هم باشید، ممکن است در روند بازی دچار اشتباه‌های جبران‌ناپذیری بشوید که این دقیقاً مثل زندگی ماست که سراسر تجربه است و قطعاً از اشتباهاتمان درس بیشتری می‌گیریم. ضمن اینکه مافیا بازی خسته‌کننده‌ای نیست زیرا حتی در جمع‌های خصوصی هم هیچ وقت دست‌ها تکراری نمی‌شود و همیشه بازی‌ها و اتفاق‌های جدید رخ می‌دهد.

از طرفی هم فکر می‌کنم بازی خانم‌ها و آقایان با یکدیگر روند برنامه را بهتر کرده چون معمولاً در بازی، خانم‌ها کمتر به هم اعتماد می‌کنند یا با هم تعارف و رودربایستی دارند اما زمانی‌ که در بازی خانم‌ها و آقایان کنار هم حضور دارند، بازی حرفه‌ای‌تر می‌شود. همچنین حضور شخصیت‌های معروف ورزشی یا اهالی موسیقی در برنامه، مخاطبان برنامه را بیشتر کرد. «زودیاک» بستری برای مخاطب ایجاد کرد تا رفتار و احساس افراد مورد نظر را ببیند و آن را حس کند.


در گذشته بسیاری از هنرمندان با این تفکر که حضور در رئالیتی‌شو می‌تواند آینده شغلی آن‌ها را تهدید کند در این برنامه‌ها شرکت نمی‌کردند، امروز این تصور چقدر تغییر کرده است؟

برای پاسخ به این پرسش از خودم مثال می‌زنم، من در حوزه بازیگری تحصیلات آکادمیک دارم و قطعاً شغل خودم را بازیگری می‌دانم اما دوست دارم در برنامه‌های اینچنینی نیز حضور داشته باشم. برنامه‌های رئالیتی‌شو جذابیت‌های خاص خود را دارند که علاوه بر سرگرمی و جذابیت، از لحاظ اقتصادی نیز برای شرکت‌کنندگان قابل توجیه است که با توجه به وضعیت خود مجاب به حضور در این برنامه‌ها بشوند. گذشته از این مسائل، همان طور که خانم «شبنم مقدمی» در رئالیتی‌شو «صداتو» به عنوان داور حضور دارد یا «محسن کیایی» به عنوان مجری به این برنامه می‌آید، به همین صورت تمام بازیگران کم‌کم به سمت این برنامه‌ها خواهند آمد زیرا رئالیتی‌شوها معمولاً مورد پسند مردم واقع می‌شوند و مگر غیر از این است که ما بازیگران یکی از اهداف اصلیمان سرگرم کردن مردم و ساخت اوقاتی خوش است؟ مثلاً مردم در برنامه «صداتو» به صدای یک شخص عادی که در نانوایی کار می‌کند اما صدای خوبی دارد و آواز می‌خواند گوش می‌کنند و لذت می‌برند، بنابراین کسی که دوست دارد قصه بشنود تماشای برنامه‌های رئالیتی‌شو را انتخاب می‌کند.

دیگر خبرها

  • چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟/ ترور را به ایران نسبت دادند!
  • شکایت آموزش و پرورش از یک سریال نمایش خانگی
  • شکایت آموزش و پرورش علیه یک سریال‌ نمایش خانگی و درخواست توقف پخش آن
  • شکایت آموزش و پرورش از یک سریال‌ نمایش خانگی
  • آموزش و پرورش علیه یک سریال نمایش خانگی شکایت کرد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • آموزش و پرورش از یک سریال نمایش خانگی شکایت کرد
  • شکایت آموزش و پرورش علیه یک سریال نمایش خانگی
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند